http://infomedia.skoda.emu.dk/infomediacommon/images/logo_FST.gif

http://infomedia.skoda.emu.dk/ms/_img/pdflarge.gif

http://infomedia.skoda.emu.dk/infomediacommon/icons/mediatype/FST.gifFyens Stiftstidende | 08.08.2010 | Odense Fyn | Side 31 | 419 ord | artikel-id: e220c404

Nok er ikke nok -endnu

Læserdebat

Af Niels Knudsen Bøgebjergvej 68A, Dalby

Forskellige flag og skilte har, som Poul Larsen skriver 29/ 8, præget Bøgebjerg Strand gennem de seneste fem år. Poul Larsen mener, at vores sag er en privat sag, som andre ikke behøver at blive involveret i. Her tager han fejl. Vores sag er principiel og rettens afgørelse får stor betydning for alle sommerhusejere på lejet grund.

Vinder udlejer i denne sag, er der åbnet en ladeport for store lejestigninger for de i alt 15.000 lejere, der er i samme situation rundt om i landet.

Når man bor ved vandet, må man punge ud, mener Poul Larsen. Selvfølgelig -vi er blot uenige om hvor meget.

Vi har undersøgt lejen for de sommerhuse på lejet grund, der ligger direkte til vandet andre steder på Fyn.

Ingen steder betaler man mere end halvt så meget for grunde, der er flere gange større end vores. Lige nu venter vi på at få vores sag prøvet i landsretten -nok er altså endnu ikke nok! Det er rigtigt, at der er byggeaktiviteter på vejen, og det tager Poul Larsen som tegn på, at sommerhusejerne har penge nok. Hvis Poul Larsen kigger godt efter, vil han også bemærke, at der er fem huse til salg. De to ting hænger sammen. Husene bliver solgt til mennesker, som kan betale en grundleje på op til 60.000 om året. Udover at tjene flere penge, opnår udlejer med lejeforhøjelsen at skifte gruppen af sommerhusejere ud med nogle, der har flere penge end de oprindelige beboere.

De lejere, der ikke har så mange penge på kistebunden, synes, det er urimeligt, at de bliver tvunget til at sælge deres sommerhuse.

Forhåbentligt bor Poul Larsen selv i lejet bolig eller i hus på egen grund. Så har han nemlig ingen grund til bekymring. Der findes omfattende lovgivning, der vil beskytte hans rettigheder, så han ikke oplever stigninger på 370 procent. Der findes ingen lovgivning, der omfatter sommerhuse på lejet grund. Vi befinder os måske i den sidste lomme i Danmark, der ikke er gennemreguleret af love og regler.

Derfor har udlejer fat i den lange ende og har stort set ensidigt kunne udforme den kontrakt, vi er underlagt. Det synes vi ikke har meget med demokrati at gøre, og derfor bruger vi helt lovligt vores ytringsfrihed til at " råbe" op med skilte og flag.

Vi beklager, hvis vores naboer i Birkebjerg føler sig stødte over vores skilte og flag. Ingen vil hellere end os have denne sag afsluttet, så dannebrog igen kan gå til tops på Bøgebjergstrand.

( Forkortet af redaktionen).