Velkommen Medlem til medlem Medlem til medlem Møde med Kerteminde Kommune omkring kystsikring på Bøgebjerg

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • Lisa Hagen Van
  Deltager
   Antal indlæg: 5

   Kystsikringsudvalget – Lisa hus 68A og Ida hus 44 (suppleant for Lotte, som er syg) var i dag til et godt og konstruktivt møde med Mathilde Lund Mejlvang og Jan Reinert Rødland fra Kerteminde kommune. Her kommer et par korte hovedtræk om hvad der kom ud af mødet:
   1. Vi har fået udsat den individuelle frist for Tinglysning, så der nu er en fælles dato for alle nemlig 1.september 2024.
   Vi fremførte, at vi ønsker tid til at samarbejde med kommunen og drøfte:
   – om kravet om 5 meter strand kan frafaldes (undtagen ved anlæggelse)
   – om kravet om tinglysning kan opgives
   Disse krav er ikke lovgivningsmæssige – men kommunale.
   Ved at fristen for tinglysning flyttes til 1 sept. Har vi tid til at organisere fælles opmåling.
   2. I første kvartal 2024 afholder vi et nye møde med Kerteminde Kommune om de ønsker, vi har fremført. Lisa fremlagde argumenter for, at det ikke giver mening at kræve påfyldning af sand ud fra ejendomme spredt over en kyststrækning, og at ejendomme med kystsikring nu pludselig vil være underlagt andre vilkår end resten. Der er desuden i fremskrivelser ikke udsigt til at stranden forsvinder indenfor de næste 50 år og man kan derfor med fordel vente med krav om opfyldning. Vi fremførte også, at tinglysning er dyr og langsommelig pga. manglende matrikelopmåling – det er en udgift, vi ikke ønsker oveni.
   Kommunen lovede at undersøge, om de kan finde mulighed for at fravige et eller begge disse krav.

   3. Trine Baier er ikke længere kontaktperson. Det er nu Mathilde Lund Mejlvang som skal kontaktes hvis der er spørgsmål om kystsikring. Kerteminde kommune vender også tilbage omkring, hvad det egentlig vil sige at man “færdigmelder” – som det står i vilkår nr. 4 i tilladelsen – at anlægget er opført i overensstemmelse med tilladelsen.

   Venlig hilsen Lisa og Ida

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.