Velkommen Medlem til medlem Medlem til medlem Møde med Kerteminde kommune vedr. kystsikring den 28.3.2024

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • Lisa Hagen Van
  Deltager
   Antal indlæg: 4

   Kære alle
   Hermed vores referat af opfølgningsmødet med Kerteminde Kommune den 23/3-2024. Vi afventer også et referat fra Kerteminde Kommune.
   Tilstede var Mathilde Mejlvang Byplanlægger fra Erhvervs- og Arbejdsmarkedsafdelingen samt Lisa & Lotte fra bestyrelsen.
   Emne: Kystsikringen på Bøgebjerg
   Mathilde fremlagde konsekvensen af en kystbeskyttelse, at man tilbageholder sediment, hvilket kan medføre en uhensigtsmæssig udvikling af kysten.
   Vi tog til genmæle, da vi ikke mener, det er særlig relevant, da det er relativt sjældent, at vandet er direkte i kontakt med stenene i kystsikringen.
   Vilkåret om sandfodring kommer vi ikke til at få ændret, men kommunens holdning er:
   Hvis/når der kommer udfordringer med fem- meter reglen (måske om 50 år eller mere!) og krav om sandfodring, så vil Kerteminde kommune igangsætte et ”kommunalt fællesprojekt”, som laver en fordeling af de huse, som er udfordrede, og det vil med stor sandsynlighed være alle, hvis det bliver aktuelt. Vi vil til den tid, i fællesskab, komme til at betale for sandfodringen (hvis ikke man har fundet på noget andet i mellemtiden)
   Kerteminde Kommune har haft en gruppe studerende til at lave en undersøgelse om et kunstigt kystlandskab udfor Bøgebjerg med stenbokse og bøjlebrydere. Forslaget kommer op at ligge på Kertemindes hjemmeside under kystplanen. Det bliver spændende at følge den udvikling.
   Krav om løbende vedligehold: Dvs. hvis der har været en storm, som har flyttet ”mindre sten” fra kystsikringen og ned på stranden, skal man sørge for at få dem tilbage,” hvor de kom fra”.
   Vedr. tinglysning:
   Der er kommet nye regler i 2024 (paragraf 19), som vi skal have undersøgt, det drejer sig om, hvilken betydning det helt konkret har for os. Det drejer sig om registrering af kystsikring hos Geodatastyrelsen og herefter tinglysning. Hvis dette trækker ud, er det muligt, at vi kan få udvidet deadlinedatoen for tinglysning fra den 1.10 til sidst på året. Desværre ser det ikke ud til at være muligt at slippe for en tinglysning, da ”tinglysningen skal sikre, at nye ejere er klar over, at kystsikringen tilhører deres hus, og at det er ejeren, som står for vedligehold og forpligtelse”.
   Fem-meter-regel: Vi har bedt Kerteminde kommune kigge nærmere på fem- meter kravet, og se om det kan ændres til at blive tre meter i stedet. Der må jo gælde de samme regler for alle i Kerteminde kommune, og det virker lidt tilfældigt at det lige blev fem meter.
   Venligst Lisa og Lotte

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.